A megcsalás jelei

A megcsalt felet derült égből villámcsapásként szokta érni a hűtlenség. Hogy te ne járj így fontos, hogy időben felismerd a megcsalás jeleit!

megcsal.jpg

Nem a paranoiát akarom erősíteni benned, inkább azt szeretném, ha tudatosan óvnád, ápolnád a párkapcsolatodat, és képes lennél időben felismerni, a megcsalás jeleit, hogy még időben tudj tenni azért, hogy megmentsd a párkapcsolatodat

 

Megváltozott szokások

 

Figyelj fel arra, ha a párod szokásai huzamosabb ideje megváltoztak. Sok minden előfordulhat.

  • Elkezd csinosabban, divatosabban öltözni, esetleg az addigi "világ lustája" edzőterembe kezd járni. Ez nyilvánvaló jele annak, hogy akadt valaki más, akinek szeretne tetszeni.
  • Megváltoznak a számítógép- és telefonhasználati szokásai: egyre többet lóg a gépeken, ha közeledsz, hirtelen becsukja az ablakot. Nyilvánvalóan sokkal több üzenete érkezik, mint korábban, és hogy ne halld, otthon lenémítja a telefonját, pedig eddig nem tette. Eddig nem védte jelszóval a kütyüket, most igen. Kiakad, ha véletlenül hozzáérsz a telefonjához.
  • Változik a napirendje: egyre gyakrabban túlórázik, későn jár haza. Hirtelen rengeteg üzleti útja lesz, tréningekre, csapatépítőkre kezd járni, pedig korábban utálta ezeket.
  • Nem vesz részt családi programokon, mert neki hétvégén is be kell menni dolgozni.
  • Gyakran előfordul, hogy nem tudod elérni telefonon, nem válaszol az üzeneteidre. Ilyenkor azt mondja, hogy nincs térerő, és egyébként se zavard, amikor ő dolgozik.

 

Titkolózik

 

Egyre gyakrabban előfordul, hogy nem tudod, hol van. Nem mondja meg, merre jár, mit csinál, mikor jön haza. Maszatol, kamuzik, tereli a témát, ha rákérdezel a napirendjére, programjaira. Ha nagyon megszorongatod, akkor felháborodik, kiakad, hogy mi ez a kihallgatói stílus, és az is lehet, hogy ellentmondásokon, hazugságokon kapod.

Rájössz, hogy titkos e-mail címe, új szocial media fiókja van. Olyan hitelkártyát, bankkártyát, számlakivonatot találsz nála, amiről eddig nem tudtál. A véletlenül nyitva maradt számítógépen, telefonon furcsa üzenetváltásokat találsz.

 

Kevesebb energiát tesz bele a kapcsolatotokba

 

A megcsalás jele lehet az is, hogy egyre inkább azt veszed észre, hogy egyedül maradsz a párkapcsolatodban. A párod már nem tesz bele túl sokat: nem tervezgeti veled a jövőt. Ha megkérdezed, hová menjetek nyaralni jövőre, csak hümmög, nem ad egyértelmű választ.

Egyre kevesebbet beszélgettek: már nem kíváncsi arra, hogy mi volt veled aznap, és ő sem meséli el, hogy mi volt a munkahelyén. Ha mesélni kezdesz valamit, látod, hogy unja, nem érdekli. Képtelen együttérezni veled, ha arról mesélsz, hogy valaki megbántott, és az sem hatja meg, ha jelzed, hogy ő mondott vagy tett valami bántót.

Az is lehet, hogy egyre kevésbé vesz részt a közös életetekben: nem végez házimunkát, nem akar közös programokon részt venni. Azt tapasztalod, hogy magadra maradsz mindennel.

Meglepő, de van olyan félrelépő, aki bűnbánattól hajtva hirtelen nagyon jófejjé válik otthon. Hogy kompenzálja a félrelépését, elkezd besegíteni a házimunkába, virágot, ajándékot hoz. De úgy igazából még sincs benne a kapcsolatban...

 

Megváltozott szexuális szokások

 

A megcsalás jele lehet az is, ha a párod szexuális szokásai váratlanul megváltoznak. Új trükköket mutat be az ágyban, új vágyai, kívánságai vannak. De az is fontos jel lehet, hogy már nem akar veled olyan sűrűn vagy egyáltalán ágyba bújni. Ennek az ellenkezője is igaz lehet: lelkifurdalása van, és igyekszik veled is minél többet szexelni.

 

Ellenségessé válik

 

Mivel az energiáját, figyelmét már egy másik partner köti le, a veled való viszony inkább csak egy mellékszál az életében, amivel neki muszájból foglalkoznia kell. Emiatt lehet, hogy frusztrált, dühös, és az is megeshet, hogy mindent elkövet, hogy téged tegyen meg bűnbaknak. Vagyis te vagy a hibás, a nem elég jó, ami miatt neki másik partner után kellett néznie.

Ennek úgy adja jelét, hogy elkezd kritizálni: nem tetszik neki a küldős. Beszólogat az alakod miatt, kifogásolja, hogy nem öltözöl csinosan. Az is lehet, hogy szerinte nem vagy elég jó háziasszony, anya, feleség. Bármibe beleköthet, ami felett eddig elsiklott. A lényeg, hogy valamilyen módon leértékeljen téged, és igazolja azt, hogy miattad kényszerült hűtlenségre.

Nem a paranoiát akarod beléd ültetni, inkább csak szeretném megmutatni, hogy a megcsalás jelei mennyiféleképpen mutatkozhatnak meg. Ne izgulj, ha csak egy-két jelet találsz a kapcsolatodban! De ha 4-5 vagy ennél több egyezést találsz, akkor már érdemes elgondolkodnod a következő lépésen.

Ha úgy érzed, megcsal a párod, és fogalmad sincs, hogy mit tegyél, gyere el párkapcsolati coachingra!