Hogyan randizz a járvány alatt?

A kijárási tilalom sokaknak elvette a kedvét a társkereséstől. A többség este 5-6-ig dolgozik, ha pedig 8-ra már otthon kell lenni, nem marad idő randizni. Hogyan lehet ezt megoldani?

vonzodas.jpg

A karantén, kijárási tilalom rengeteg egyedülálló életét megkeseríti. Nem elég, hogy nincs kihez szólni heteken, hónapokon át, de a többség úgy érzi, hogy még a randizási lehetőséget is elvették tőle a kijárási korlátozással. A többség délután 5-6-ig dolgozik, alig vagy egyáltalán nem marad ideje arra, hogy randizzon, és még haza is érjen a kijárási korlátozás kezdetéig. Ráadásul a hideg téli hónapok sem kedveznek a szabadtéri randizásnak. Arról nem is beszélve, hogy mennyire nehéz, hogy az első találkozásnál csak a másik szemét látod a maszk miatt.

Sokan kétségbe vannak esve, mert azt élik meg, hogy kimarad egy év a társkeresésből, úgy szállnak el ezek a hónapok, hogy esélyük sincs randizni, társat találni. Azok a harmincas nők, akik gyermeket szeretnének, különösen nehéz helyzetbe kerültek…

 

Mit ne?

A kétségbeesés gyakran veszélyes lépések megtételére veszi rá az embert. Sokaktól hallottam, hogy most inkább nem találkoznak személyesen, hanem a hosszas levelezést választják.

 

1. A hosszú levelezés hátrányai

 

Persze ennek megvan az az előnye, hogy így biztosan nem kapod el a randipartneredtől a vírust, de óriási hátránya, hogy az élő, személyes találkozás kimarad. Nem látod a másik gesztusait, mimikáját, az egész lényét. Ráadásul a levelezés másik hátránya, hogy felépítesz magadban egy idealizált képet a partneredtől, esetleg bele is szeretsz, majd amikor először találkoztok, jön a csalódás: mert a másik egyáltalán nem úgy néz ki, mint az általa küldött képen, és nem úgy viselkedik, ahogyan arról fantáziáltál. Kevés bimbózó kapcsolat éli túl a kővalóságot. Ezért javaslom minden társkereső anyagomban, hogy ne levelezzetek hosszasan, hanem minél előbb térjetek át a személyes találkozásra. Erre most ugyan korlátozottak a lehetőségek, de semmi sem lehetetlen! Ha máshogy nem, akkor valamilyen videós beszélgetés keretében meg lehet ejteni az első virtuálisan személyes találkozást. A képernyőn keresztül legalább látod a másik arcát, mimikáját. Már ebből is több minden átjön a személyiségről, mint a levelezés során.

 

2. Autós és lakás randi

 

A hideg miatt sokan választják – akár első randin is(!) – azt a megoldást, hogy beülnek az autóba, vagy felmennek valamelyikük lakásába. Ez utóbbi a kijárási korlátozás problémáját is megoldhatja, ha a vendég ott alszik. Csakhogy a biztonság akkor is fontos szempont, ha kijárási korlátozás és járvány van!

Minden kislánynak megtanítják, hogy ne üljön be egy idegen autójába. Ez a szabály a felnőtt nőkre is vonatkozik! Soha nem tudhatod, ki az a vadidegen, akivel először randizol! Sajnos nagyon sok történetet hallottam a klienseimtől erőszakoskodó randipartnerekről, akik az első találkozón szexelni akartak – annak ellenére, hogy a partnerük erről hallani sem akart. Vagy később mindenféle módon zaklatták őket. A biztonsági szabályok most is érvényesek! Hidd el, nem leszel rossz fej, ha visszautasítod a sármos idegen invitálását, és nem ülsz be az autójába, vagy nem engeded fel a lakásodba! Aki emiatt megsértődik, az nem a te embered!

A lakásba való felmenetel a férfi számára általában azt jelenti, hogy szabad az út a szexhez. Még akkor is félreértheti ezt a szabályt, ha te világosan kikötöd, hogy csak beszélgetni szeretnél. Ez sokak számára épp olyan kódolt üzenet, mint hogy megnézed a bélyeggyűjteményét. Ne legyél naiv, mert könnyen olyan helyzetben találhatod magad, hogy úgy érzed, bele kell menned egy alkalmi szexbe, pedig egyáltalán nem vágysz erre, vagy nem állsz még készen rá!

 

Akkor mit lehet tenni?

 

Videós hívások

 

Ahogy korábban is említettem, a videós alkalmazásokon keresztüli beszélgetések ha nem is tökéletes megoldások az első randira, de sok mindenre jók. Például láthatod a másik arcát, amit most bárhol és bárhogyan is találkoztok élőben, kötelezően maszknak kell fednie. A beszélgetés során láthatod a mosolyát, a fintorait, kapsz róla egy olyan benyomást, ami nagyon hasonlít egy igazi randira. Megbeszélhettek egy hivatalos videós randit, amire érdemes épp olyan igényesen felkészülni, mint egy élő találkozásra. A kinyúlt póló és a pizsi nem biztos, hogy alkalmas öltözet egy virtuális első randira!

 

Séta

 

Bár most tél van, azért a szabadban még mindig lehet találkozni. Első randi esetében azt javaslom, hogy egy népesebb utcán találkozzatok. Tudod, első a biztonságod! Sétáljatok a városban, andalogjatok egy népesebb parkban! Ha elég kreatívak vagytok, akkor fel lehet dobni a randit azzal, hogy meglepetésként valamilyen forró italt viszel a randipartnerednek. Esetleg meg is beszélhetitek, hogy ki készíti a forró csokit, teát, kávét, forralt bort, és ki viszi a kekszet, aprósüteményt. Nagyon hangulatos randi kerekedhet ebből is! (A Társtaláló Expedíció bónuszai között találhatsz kitűnő szabadtéri randiötleteket!)

 

Kirándulás

 

A hétvégék kiváló lehetőséget nyújtanak egy hosszabb, kirándulással egybekötött második randira. Első randira nem javaslom, hogy hosszabb távra, időre kötelezd el magad egy idegennel, viszont a második, harmadik randira nagyszerű lehetőség egy közeli erdő. Még akkor is, ha nem vagy egy nagy sportlady! Csak egy jó cipő, meleg ruha, és némi forró ital szükséges hozzá. Az útvonalat, távot érdemes előre egyeztetni, nehogy félreértsétek egymást! Lehet, hogy a férfi számára a túra 20 km-nél kezdődik, míg te legfeljebb 5 km-re vagy hitelesítve, és egy kis erdei sétára készülsz a legszebb kabátodban, cipődben.

Azt gondolom, attól, hogy járvány van, még számtalan lehetőségünk van arra, hogy találkozzunk, ismerkedjünk olyan módon, hogy közben az egészségügyi szabályokat is betartjuk, és a biztonságunkat sem veszélyeztetjük. Legyetek kreatívak!

A bezártság időszaka kiváló alkalom arra is, hogy fejleszd az önismeretedet, önbecsülésedet online formában. Nézd meg, hogyan tudok segíteni neked a Társtaláló Expedíció anyagaival!