Párkapcsolati tanácsadás

 Párkapcsolati tanácsadás során a következő esetekben tudok segíteni:

  • ellaposodott a kapcsolatotok, eltávolodtatok egymástól
  • már alig beszélgettek egymással
  • elmúlt a szenvedély a kapcsolatotokból
  • gyakran veszekedtek, és a vitákat nem követi megegyezés
  • bántó stílusban beszéltek egymással
  • viták vannak köztetek a pénzügyekről, a gyereknevelésről, a szülőkkel való kapcsolattartásról
  • felvetődött benned, hogy megcsal a párod, már nem bízol benne
  • kiderült, hogy valamelyik fél hűtlen volt, de szeretnétek együtt maradni
  • a gyerekek miatt szeretnétek javítani a kapcsolatotokon

parkapcsolati_tanacsadas2.jpg

Mi történik a párkapcsolati tanácsadáson?

A párkapcsolati tanácsadás során mindkét fél elmondhatja, hogy neki mi okoz problémát, és hogyan képzeli el a jövőt. Végre nyíltan, őszintén kimondhatóvá válnak azok a gondok, amelyeket eddig elhallgattatok, mert nem mertetek róla beszélgetni, vagy folyton vitával végződtek a megbeszélési kísérletek. A párkapcsolati tanácsadó jelenlétében lehetőség nyílik a legnehezebb problémák kifejtésére és megoldására is.

 

Miért kell ehhez egy „szakember”?

Nem azért, mert én jobban tudom, hogy mi jó nektek! Hanem azért, mert a közös munkánk olyan keretek, szabályok között folyik, amelyek megakadályozzák, hogy a jól ismert helyzetekben ismét összevesszetek. Én felelek a szabályok betartásáért, és célzott, irányított kérdésekkel segítelek benneteket a probléma megoldásában. A problémára ti fogjátok megtalálni a mindkettőtök számára legoptimálisabb megoldást. A párkapcsolati tanácsadás során otthon végezhető gyakorlatokat fogok javasolni, amelyek segítségével ismét közelebb kerülhettek egymáshoz, illetve megtanítlak benneteket a konfliktusok konstruktív kezelésére.

Miért éri meg eljönni a párkapcsolati tanácsadásra?

  • mert lehet, hogy megmenthető még az a kapcsolat, amiről ti azt hiszitek, hogy menthetetlen
  • mert ráláthattok arra, hogy hol akadt el a kapcsolat, és közös erővel tudtok még javítani rajta
  • ha úgy is döntötök, hogy elváltok egymástól, akkor is tanulságos látni, hogy mi az, amit legközelebb érdemes másként csinálnod

 

Hány alkalom szükséges?

Ez azon múlik, hogy mennyire távolodtatok el egymástól, mennyire gyengült meg kettőtök kapcsolata. Mivel a problémák többsége hosszú hónapok, évek alatt alakul ki, nem 1-2 alkalom, amíg megoldjuk. Általában 8-10 alkalomra van szükség ahhoz, hogy a pár tagjai ismét jól működjenek együtt. Egy alkalom 1,5-2 órás, és heti gyakorisággal érdemes tanácsadásra járni.

 

Garantált a siker?

A változás és a kitűzött cél elérése közös munka eredményeként jön létre. Nem csak a párkapcsolati tanácsadón múlik az eredmény, hanem azon is, hogy ti mennyire vagytok elkötelezettek a változás mellett. Korrekt és etikus párkapcsolati tanácsadó soha nem garantálja nektek a sikert, de a legjobb tudását adja a folyamat során, és ha ti mindent megtesztek a változásért, akkor nagyon valószínű, hogy jobb lesz a párkapcsolatotok.

Ne feledd! Ha mindent ugyanúgy csinálsz, ahogy eddig, az eredmény is pontosan ugyanaz lesz, ami eddig. Ha változást akarsz az életedben, adjál magadnak egy esélyt, és gyere, nézzünk rá együtt a problémáidra, elakadásaidra!

 

Szeretnék javítani a kapcsolatomon, de a párom nem hisz a párkapcsolati tanácsadásban. Mit tehetek?

Akár egyénileg is érdemes felkeresned, mert már azzal sokat teszel a kapcsolatodért, ha együtt megvizsgáljuk, hogy mi romlott el, és mit tehetsz te a változásért. Ha te elkezdesz változni, másként viselkedni, a párod is kénytelen lesz másként reagálni a megváltozott helyzetre, és elindul egy változás kettőtök kapcsolatában.

 

Hol tudok jelentkezni?

Jelentkezni a janosiv@szemelyescoach.hu e-mail címen vagy a következő telefonszámon lehet: 30/622-6799

Helyszín: Budapest, Teréz krt. 41. I./4. (Az Oktogon és a Nyugati között)

Árak:

Párkapcsolati tanácsadás pároknak: 20.000 Ft/ 90-120 perc

Párkapcsolati tanácsadás egyéneknek: 9.000 Ft/50 perc