Coaching

Mi az a coaching?

A coaching ülések során alkalmad nyílik arra, hogy a személyes problémádat bizalmas, elfogadó légkörben megvizsgáljuk, és együtt keressük meg a leginkább neked való megoldást. Nincsenek trükkök, technikák, csak elfogadás. Tükröt tartok neked, hogy lásd, hol tartasz most, segítek kijelölni a reális, megvalósítható célodat, és mindvégig melletted állok, amíg azt el nem éred.

A coaching abban különbözik a pszichológussal való munkától, hogy nem a múlt sérelmeit szeretnénk feldolgozni, hanem célirányosan a jövőbeli terveidre és teendőidre koncentrálunk. Természetesen a coaching ülésen is előkerülhetnek múltbeli fájdalmak, ilyenkor megkeressük ezeknek a megoldását, feldolgozási módját is. A coaching során gyakran kapsz majd „házi feladatokat”, mert a cél az, hogy önállóan dolgozz a problémád megoldásán, és a saját kezedbe vedd az életed irányítást.

A változás, fejlődés üteme rajtad/rajtatok múlik.

Készen állsz arra, hogy változtass az életeden?

Miért éri meg coachingra járni?

 

  • Mert csak veled foglalkozunk, a coaching ülés teljes idejét a te problémád megoldására szenteljük.
  • Személyre szabott megoldást kapsz, amit együtt dolgozunk ki.
  • Gyorsabb haladás. Miért kellene évekig különféle tréningekre, csoportokra járnod, amikor ugyanezt sokkal kevesebb idő alatt célirányos coachinggal is elérheted?
  • Olcsóbb, mint évekig különböző helyeken keresni életed különböző problémáira a megoldást. A társkereső coaching üléseken célzottan fókuszálunk a gondjaidra.

 

Mi történik az első coaching ülésen?

 

Az első alkalommal megismerkedünk, te elmondod, hogy mi bánt, milyen problémára keresel megoldást. Megnézzük, hogy tudunk-e együtt dolgozni, kialakult-e a kölcsönös szimpátia, megtiszteljük-e a bizalmunkkal a másikat. Ha igen, megbeszéljük a közös munkánk kereteit, szabályait.

 

Mi történik a következő coaching üléseken?

 

A következő coaching ülésen megbeszéljük, hogy mi az a cél, amiért dolgozunk, mit szeretnél elérni. Gyakran előfordul, hogy a közös munka során módosítjuk, pontosítjuk a célt. Ahogy haladunk előre, egyre nagyobb rálátásunk lesz a problémára, és így tudunk pontosítani.

Mennyi ideig tart a folyamat?

 

Mivel a problémák többsége hosszú hónapok, évek alatt alakul ki, nem 1-2 alkalom, amíg megoldjuk. Az önismeret elmélyítése hosszabb folyamat, és fokozatosan hoz eredményt. Az a „segítő”, aki azt ígéri neked, hogy pár alkalom alatt megoldja a problémáidat, nem mond igazat.

 

Garantált a siker?

 

A változás és a kitűzött cél elérése közös munka eredményeként jön létre. Nem csak a segítő szakemberen múlik, hanem azon is, hogy a kliens mennyire elkötelezett a változás mellett. Korrekt és etikus szakember soha nem garantálja neked a sikert, de a legjobb tudását adja a folyamat során, és ha te mindent megteszel a változásért, akkor nagyon valószínű a siker.

 

Ugye, a coach megmondja majd, hogy mit kell tennem?

 

Nem. A képzett coach nem ad tanácsot. A társkereső coaching során nem tanácsadás, hanem tanácskozás történik. Átbeszéljük a problémákat, megoldási lehetőségek után kutatunk, megkeressük az erőforrásokat, amelyeket fel lehet használni a változás során. A coach a döntések meghozásában segít, de nem ő dönt, nem ad tanácsot, és nem mondja meg a tutit, de mindent elkövet, hogy téged hozzásegítsen a megoldáshoz, majd támogat abban, hogy el is érd a célodat.
A társkereső coaching ülések 50 percesek.

Ne feledd! Ha mindent ugyanúgy csinálsz, ahogy eddig, az eredmény is pontosan ugyanaz lesz, ami eddig. Ha változást akarsz az életedben, adjál magadnak egy esélyt, és gyere, nézzünk rá együtt a problémáidra, elakadásaidra!

Dönts gyorsan, és jelentkezz most!

Jelentkezni a janosiv@szemelyescoach.hu e-mail címen vagy a következő telefonszámon lehet: 30/622-6799
Helyszín: Budapest, Teréz krt. 41. I./4. (Az Oktogon és a Nyugati között)

Ha vidéken vagy külföldön élsz, akkor is tudok segíteni skype-os coaching formájában. Ez a forma is épp olyan hatékonyan működik mint a személyes találkozó.

Árak:
Skype-os beszélgetés: 10.000 Ft
Személyes beszélgetés: 10.000 Ft