Konfliktuskezelés a párkapcsolatban

 

konfliktus_1.jpg

Itt a helyed, ha

  • a pároddal való konfliktusok rendszeresen veszekedésbe, ajtócsapkodásba torkollnak.
  • már nem is veszekedtek, jeges csendben élitek az életeteket.
  • az egyikőtök örökké csak enged, alárendelődik a másik félnek.
  • van az életetekben legalább egy olyan konfliktus, amelyet már hosszú ideje nem tudtok megoldani.

 

Amiben segíteni tudok:

  • Feltérképezzük, mi a te személyes konfliktuskezelési problémád, és megkeressük, hol vannak elakadásaid.
  • Segítek egy új nézőpont kialakításában.
  • Olyan technikát mutatok, amelynek segítségével úgy oldhatsz meg konfliktushelyzeteket, hogy mindketten nyerjetek, és elmélyüljön a kapcsolatotok.

 

Szeretjük azt gondolni, hogy amint megtaláljuk az Igazit, attól kezdve rendbe jön az életünk, és soha többé nem lesz semmi gondunk. Holott látjuk magunk körül a szörnyű kapcsolatokat és a felbomlott házasságokat, mégis azzal áltatjuk magunkat, hogy nekünk sikerülni fog.

 

Pedig tévedünk. Nekünk sem fog sikerülni, ha nem tanuljuk meg kezelni a konfliktusainkat. Mert konfliktusok, viták lesznek. Ez épp olyan biztos, mint a gravitáció. Ha a párkapcsolatunkban mindig csak engedünk, vagy éppen folyton győzni akarunk, akkor kudarcra vagyunk ítélve. És kudarcra van ítélve a házasságunk is.

 

Konfliktuskezelési készségek nélkül kudarcra van ítélve a párkapcsolatunk.

 

Ha szeretnél harmonikus párkapcsolatban, házasságban élni, nem az a kérdés, hogy meg kell-e tanulnod a konfliktuskezelést, hanem az, hogy MIKOR SZÁNOD RÁ MAGAD.

 

Akkor, amikor már veszekedtek a pároddal, hangosan ordítoztok, csapkodjátok az ajtókat, és válással fenyegetitek egymást, vagy akkor, amikor már minden vitátok ugyanazokkal a szavakkal zajlik, és belátjátok, hogy teljesen értelmetlen akár belefogni is. Így hát inkább már nem is szóltok egymáshoz. Akkor is belefoghatsz, ha éppen egyedül vagy, és már beláttad, hogy az előző kapcsolataid azért futottak zátonyra, mert nem voltatok képesek békésen rendezni a különbözőségeiteket.

 

Mindegy, mikor szánod rá magad, sosem késő. Sem húsz, sem hatvanévesen.

Akár most is elhatározhatod.

 

A lehetőség, amit kínálok: egy három órás szemléletformáló, gyakorlatorientált tréning, ami egy életre megváltoztathatja a gondolkodásodat a konfliktusokról.

 

Egy olyan szemléletet mutatok, ami nem úgy tekint a konfliktusra, mint katasztrófára, ami szétzilálja az emberi kapcsolatokat, hanem mint lehetőségre, ami közelebb hozza egymáshoz az embereket.

 

Megmutatom, hogyan lehet úgy megoldani vitás helyzeteket, hogy ne legyen benne győztes és vesztes, ne kelljen olyan kompromisszumokat kötni, amelyben mindkét fél enged, és egyikük vágyai sem teljesülnek maradéktalanul.

 

Megmutatom a győztes-győztes stratégiát.

 

Megtanulhatsz egy olyan technikát, amellyel képes leszel valóban figyelni a másikra, képes leszel lecsillapítani a haragját, és odafigyelni arra, hogy mit is akar valójában.

 

Képes leszel úgy megfogalmazni a saját problémáidat, vágyaidat, érzéseidet, hogy azzal nem bántod meg a társadat, és képes leszel hatékonyan képviselni az érdekeidet.

 

Amit nyerhetsz vele:

  • Esélyt kapsz arra, hogy a konfliktus nem távolít el a partneredtől, hanem közelebb hoz benneteket egymáshoz.
  • Visszatér a kapcsolatodba a harmónia és a közelség.
  • Esélyt kapsz arra, hogy a legreménytelenebb helyzetből is visszahozd a kapcsolatodat.
  • Lehetőséged nyílik arra, hogy a következő kapcsolatod jobban működjön.
  • Erősödni fog az önbizalmad, hiszen képes leszel eddig kezelhetetlennek hitt helyzeteket is kezelni.
  • A módszer akkor is működik, ha a társad nem ismeri. Ha te megtanulod, egyedül is képes vagy változást generálni a kapcsolatodban.

 

Nem ígérhetem meg:

  • Hogy az életedből varázsütésre eltűnnek a konfliktusok.
  • Hogy gyakorlás és energia-befektetés nélkül is működik a dolog.
  • Hogy ezt könyvekből, egyedül is megtanulhatod.

 

Ha még mindig bizonytalan vagy, álljon itt néhány sor azoktól az emberektől, akik már megtanulták ezt a szemléletet és technikát.

„Egy se veled, se nélküled kapcsolat miatt jelentkeztem erre a tréningre. Szeretnék változtatni a kapcsolatomon, mert ebben lassan tönkremegyek. Döbbenetesen új volt mindaz, amit itt hallottam, ugyanakkor meglepett az is, hogy mennyire logikus, mennyire működőképes a dolog. Reményt kaptam arra, hogy az itt gyakorolt technikákkal képes leszek kibillenteni a párkapcsolatomat a holtpontról.”

 

„Egy olyan kapcsolatban élek, ahol örökké én engedek. Mindig mindent úgy kell csinálni, ahogy a párom akarja. Esélyem sincs arra, hogy keresztülvigyem az akaratomat. A tréningen a páros gyakorlatok során lehetőségem nyílt kipróbálni, milyen az, amikor képes vagyok kiállni magamért, megfogalmazni az érzéseimet, szükségleteimet. Nagyon boldog vagyok, hogy esélyt kaptam arra, hogy újra embernek érezhessem magam.”

 

Azért jöttem el, mert a „heves természetem” miatt minden kapcsolatom tönkremegy. Szerettem volna megtudni, hogy képes vagyok-e úgy kezelni egy konfliktust, hogy nem kezdek el dühösen kiabálni. Nem mondom, hogy könnyűek voltak számomra a gyakorlatok, keményen megküzdöttem azért, hogy megértsem a gyakorlatok során a partneremet, de végül ráéreztem az ízére. Most már legalább van egy nagyon hatékony eszközöm, amivel kontrollálni tudom magam. Megértettem, hogy nem vagyok rossz ember (ahogy eddig hittem magamról), csak annyi történt, hogy rossz mintákat láttam, és senki nem tanított meg erre a módszerre. Nagyon örülök, hogy itt lehettem.

 

Hidd el, van megoldás a konfliktusokra, és ezt te is képes vagy megtanulni!

 

Vezető: Jánosi Valéria life coach, mentálhigiénés szakember

Időpont: 2019. március 9. szombaton 10:00-16:00

Helyszín: Magnet Ház Andrássy út 98.

Részvételi díj: 9.500 Ft

Létszám: a csoport maximális létszáma 10 fő

Kérlek, minél előbb jelezd a részvételi szándékodat, mert csak az első 10 jelentkezést tudom elfogadni.

  1. Jelentkezni az alábbi e-mail címen tudsz: janosiv@szemelyescoach.hu vagy a 30/622-6799 telefonszámon. Kérlek, hogy az üzenet részben add meg a számlázási címedet is!
  2. Egy válaszlevélben megerősítem a jelentkezésedet, küldök egy proforma számlát és egy számlaszámot, amelyre át tudod utalni a tréning árát. A jelentkezésed a számla kiegyenlítésével válik teljessé.
  3. A tanfolyami díj beérkezése után küldök neked egy elektronikus számlát.

Erre azért van szükség, mert sokan jelentkeznek a tréningre, aztán mégse jönnek el az alkalomra, mások pedig, akik valóban szerettek volna eljönni, lemaradnak.

A lemondás feltételei:

  • A tanfolyam indulásához képest két héten belüli lemondás esetén már nem áll módunkban visszafizetni a tanfolyam díját.
  • Két héten belüli lemondás esetén át tudjuk vezetni a tanfolyami díjat másik tréningre vagy egyéni beszélgetésre.
  • A tréning előtti három munkanapon belüli lemondás esetén már nem tudjuk átvezetni a befizetett összeget másik tréningre vagy egyéni beszélgetésre.
  • Ha nem jön össze a tréning indulásához szükséges jelentkezési létszám, akkor a befizetett összeget – előzetes egyeztetés után – visszafizetjük vagy átvezetjük egy következő tanfolyamra vagy egyéni beszélgetésre.