7 profilkép, amivel tutira nem találsz társat

A profilkép az első, amit egy társkereső oldalon, alkalmazáson azonnal megnéznek rólad. Ha ez nem megnyerő, akkor már lépnek is tovább. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen képet teszel ki magadról.

Lehetsz te akármilyen megnyerő, okos, vicces, kedves, ha a profilképedet látva társkereső társaid elhúzzák a szájukat, és keresnek tovább. És most nem arra gondolok, hogy csúnyának látnak mások! Arra gondolok, hogy van néhány tipikus hiba, amit sajnos nagyon sok jobb sorsra érdemes társkereső elkövet.

 

1. A távolban egy fehér vitorla

Ha olyan képet teszel ki magadról, ahol a távolban sejlesz fel, amin az arcod teljes homályba vész, azzal adtál is meg nem is. Lehet, hogy tényleg te vagy a képen, de aki ránéz, már kattint is tovább, hiszen semmit sem lát belőled. Keres olyat, aki hajlandó megmutatni magát.

2. Napszemüveg

Vannak aztán azok, akik, csinálnak magukról közelit, de egy napszemüveggel vagy a kezükkel kitakarják az arcukat, esetleg eleve hátulról fotóztatják magukat. A cél itt is az elrejtőzés. Az eredmény: már kattintok is tovább.

 

3. A kép, amiről levágtad az exedet

Nem vicc! Vannak, akik megcsinálják. Úgy gondolják, ők jól mutatnak a képen, de az ex már fölösleges. Mit sugall ez a megoldás? Ordít róla az igénytelenség: nem vagyok hajlandó időt, energiát tenni abba, hogy készíttessek magamról egy normális képet.

 

4. Házi gyártású igénytelen szelfi

Ez a "csináljuk gyorsan hamar" megoldás. Most azonnal társat akarok keresni, de nincs se időm, se kedvem fotót keresni vagy készíttetni magamról. Előkapom a telefonom, csábosan nézek, és már készen is van a kép. Az eredmény: igénytelen álmegoldás.

 

5. Amin a barátnőddel vagy a haveroddal vagy

Ebben az esetben igen nehéz eldönteni, hogy ki is keres társat. Ha jóképű a haverod, csinos a barátnőd, lehet, hogy inkább vele szeretnének megismerkedni.

6. Több mint tízéves kép

Ez lehet, hogy az első randiig nyerő, mert tíz éve még volt hajad, nem voltak ráncaid és pocakod. Valóban vonzóbb voltál mint most. Na de az első randin mindezt hogyan akarod palástolni? Elküldöd a tíz évvel fiatalabb alteregódat?

 

7. Kép, amit nem a célközönségednek készítesz

Járt nálam társkereső coachingon olyan lány, aki egyfolytában arra panaszkodott, hogy őt csak azok találják meg, akik egyéjszakás kalandot keresnek. Egy idő után gyanút fogtam, és megkértem, mutassa meg a profilképét. Az amúgy szelíd, visszafogott lány olyan kihívó képeket készíttetett magáról, amelyeknek az üzenete félreérthetetlen volt - mások számára. Ő egyáltalán nem értette, mi a baj a képekkel...

Akkor milyen a jó profilkép?

  • A kép az elmúlt egy évben készült.
  • Amin jól látszol: tisztán kivehető az arcod és az alakod.
  • Egyedül vagy rajta. Cica, kutya, barátnő, expasi, gyerek és haverok nélkül. És nem támaszkodsz a szomszéd Audijának.
  • A célközönségednek készült: vagyis pont annyira kihívó a kép, amennyire bevállalós vagy. Ha komoly, tartós kapcsolatot keresel, akkor ne alig szoknyácskában, esetleg bikiniben fotóztasd magadat!

 Ha elakadtál a társkeresésben, nézd meg, hogyan tudok neked segíteni!