Így add tudtára, hogy tetszik neked, de mégse legyél nyomulós!

Gyakran jelent gondot, hogy szeretnénk megismerkedni egy szimpatikus nővel/pasival, de nem akarunk nyomulni, ugyanakkor mégis valahogyan finoman szeretnénk a tudtára adni, hogy tetszik nekünk. A szerencsésebbeknek ez ösztönösen megy, de ez is csupán egy készség, amit gyakorlással mesteri szintre lehet tökéletesíteni.

elso_randi3.jpg

1. Nyitott, laza testbeszéd

Tudjuk, hogy a kommunikáció során az információk nagy részét nem a szavaink, hanem a testtartásunk, gesztusaink, mimikánk hordozza. Ráadásul ez az őszintébb, ezt tudjuk kevésbé befolyásolni, éppen ezért, akivel szeretnénk megismerkedni, ösztönösen ennek hisz a leginkább. Ha tehát görcsös igyekezetünkben, nagy tetszeni-vágyásunkban karba tett kézzel, keresztezett lábakkal, kezünket a szánk elé téve hallgatjuk kiszemeltünket, akkor nem biztos, hogy azt sugalljuk, hogy szimpatikusnak találjuk őt. Ez egy annyira zárt tartás, ami ösztönösen is bezárkózásra készteti a másikat. Sokkal hatékonyabb, ha nyitottabb testtartást veszünk fel, teljes testünkkel a másik felé fordulunk és mosolygunk. Az ismerkedés során érdemes néha tudatosan csekkolni, hogy mit üzen a testünk a másik számára.

randi.jpg

2. Csillogjon a szemed!

A mosolygó száj, a csillogó tekintet mindennél pontosabban jelzi a másik számára, hogy mennyire találjuk őt szimpatikusnak. Persze, ezt sem kell túlzásba vinni, de ha kedvelünk valakit, akkor ösztönösen gyakrabban nézünk rá, keressük a szemkontaktust, és mosolyogva hallgatjuk a szavait. Figyelj arra, hogy az arcod, tekinteted ne a görcsöt, a megfelelni akarást tükrözze! Lazíts és mosolyogj!

 

3. Simogasd az egóját!

Mondhatnám azt is, hogy dicsérd, bár ezzel azért nem árt csínján bánni, hiszen itt nagyon mellé lehet nyúlni. Ha egy vékony, alacsony fiúnak a férfiasságát kezded el dicsérni, mert azt gondolod, hogy erre lenne szüksége (jól gondolod), akkor ő nem fog hinni neked, és elkezd kételkedni az őszinteségedben. Olyan helyen érdemes megsimogatni a másik egóját, ahol érzed, hogy az önbecsülése megengedi, hogy higgyen a szavaidnak. Ha például lelkesen mesél a legújabb sporteredményeiről, akkor megemlítheted, hogy mennyire nagyra értékeled a kitartását. Egyáltalán nem ciki, ha az értésére adod, hogy mennyire nagyra becsülöd őt. Hidd el, attól nem fogja elbízni magát!

 

4. Kérdezz, kérdezz, kérdezz!

Na, persze nem egy inkvizíciós kihallgatásra gondolok, ahol egymás után pattognak az eldöntendő kérdések. Inkább egyfajta laza érdeklődésre és nyitott kérdésekre, amelyekre nem csak igennel vagy nemmel lehet felelni. Fura, de azokat az embereket találjuk érdekesnek, akik érdekesnek tartanak bennünket. Ha szeretnél érdekes lenni, ébreszd fel a másik iránti kíváncsiságodat, és engedd meg neki, hogy meséljen magáról, a hobbijáról, szenvedélyéről. Adj neki esélyt arra, hogy érdekesnek, izgalmasnak élje meg magát a társaságodban! Ha jól érzi magát a társaságodban, máskor is szívesen lesz veled.

randi5.jpg

5. Vedd fel a ritmusát!

Azok, akik nyomulósan ismerkednek, ajtóstul rontanak a házba, és ezért rendszerint vissza is utasítják őket. Sokkal finomabb, és nagyobb sikerrel kecsegtető módszer, ha felveszed a másik ritmusát, és abban az ütemben tárod fel magadat, a szándékaidat, amilyen ütemben ezt a másik teszi. Egy kicsit olyan ez mint a vetkőzés. Ha ő levesz magáról egy réteget, (mesél magáról valamit) akkor kövesd a példáját, és hasonló kaliberű nyíltsággal viszonozd az ő megnyílását. Ha elakad a megnyílás folyamata, akkor vagy elérkeztetek a másik határáig, és ő eddig gondolt beengedni téged az életébe, vagy egy kicsit megijedt, és nem biztos abban, hogy te mész-e utána, akarod-e folytatni az ismerkedés folyamatát. Ilyenkor elé mehetsz, folytathatod a megnyílást, megmutathatsz magadból valami esendőt (ez általában szimpatikussá tesz, csak kevesen mernek élni ezzel a lehetőséggel). Ha a másik nem követ téged ebben a folyamatban, akkor érdemes próbálkozni a másik négy módszerrel, bízva abban, hogy csak lassítani akarja a tempót.

A bátortalanabb ismerkedőknek sokat segít, ha először tét nélküli helyzetekben gyakorolják ezeket a készségeket, és csak később, amikor már rutinosabbak, akkor vetik be éles helyzetekben. Hidd el, ez is csupán egy készség, amit gyakorlással mesteri szintre lehet fejleszteni!

Ha szeretnél valóban sikeres társkeresővé válni, akkor nézd meg, milyen szuper hatékony módszereket kínálok neked a társkereső coaching során!

 

Címkék: társkeresés