A 7 leggyakoribb ok, amiért félrelép egy férfi

 Amikor rájövünk, hogy megcsaltak minket, akkor először kiborulunk, sírunk, majd amikor tisztulni kezd a köd, elkezdjük kutatni, mi is történt valójában. Miért csalt meg minket a párunk?

 

bizalmatlansag2.jpg

A legtöbb nőben ilyenkor a következő gondolatok bukkannak fel:

  • Nem vagyok elég jó nő.
  • Túl kövér vagyok. Nem vagyok elég okos, szép, vonzó.
  • Ha az a „büdös k@va nem csábítja el, a párom ma is hűséges lenne.
  • A férfiak már csak ilyenek. A vérükben van. Minden férfi szemét.

Nos, ezekkel a válaszokkal sokra nem megyünk, mert mindegyik vádaskodik. Az első kettőben önvád fogalmazódik meg, a harmadik a szeretőt hibáztatja, a negyedik pedig a férfit. Valójában nem ezek az igazi okok. Az igazi okokat mélyebben, a kapcsolat folyamatában illetve a hűtlen fél múltjában érdemes keresni.

 

  1. Szeretethiány

A sok éve tartó kapcsolatokban – különösen ha kisgyereket is nevel a pár – elfeledkezünk arról, hogy töltögessük egymás szeretet-tartályát. Ha nem figyelünk egymásra, nem töltünk elegendő minőségi időt együtt, ha nem beszélgetünk, nem ölelgetjük egymást, nem teszünk egymásnak szívességeket, sőt már azt sem tudjuk mikor szeretkeztünk utoljára, akkor a pár mindkét tagjának kimerül a szeretet-tartálya. Ha úgy érzed, hogy már nem szeret eléggé a párod, biztos lehetsz benne, hogy a társad is azt fogja érezni, hogy már nem szereted őt eléggé. Ilyenkor elég egy kedves kolléganő, aki minden nap figyelmes a párodhoz, kedvesen beszélget vele, kávét visz neki, figyelmesen meghallgatja őt, és a párod máris átadja magát annak, akitől több szeretetet kap.

 

  1. Ha a párod gyakran megbánt téged

Ha azt tapasztalod, hogy a párod gyakran beszól, megaláz, kiabál veled, az nem csak számodra fájdalmas. A tettei – az esetek többségében – számára is szégyenletesek. Nem érezheti azt, hogy büszke magára a veled való kapcsolatában. Képzeld el, ha egy boltban véletlenül leversz egy értékes tárgyat a polcról! Mi lesz az első reakciód? Valószínűleg körülnézel, hogy látta-e valaki. Ha úgy érzékeled, hogy senki nem látott, akkor nagy eséllyel kislisszolsz a boltból, hogy ne kelljen vállalni a felelősséget. (Tudom, vannak becsületes emberek, akik kifizetik a kárt.) Így van ezzel a párod is. Ő se érzi jól magát azzal az emberrel, akit folyamatosan bánt. Sokkal egyszerűbb ilyenkor tiszta lapot kezdeni valaki mással.

 

vita.jpg

  1. Ha te bántod meg gyakran a párodat

Ez az előző eset fordítottja. Ha gyakran megalázod, megszégyeníted, kritizálod a társadat, az boldogan fut egy olyan nő karjaiba, aki felnéz rá, dicséri, nagyra tartja őt. Ugye, ezt nem kell magyaráznom?

 

  1. Szétfejlődés

Hosszú, évekig tartó kapcsolatokban szokott ez problémát okozni. Ha például valaki még a gimnáziumban megtalálja a társát, összeházasodnak, akkor könnyen lehet, hogy a még kifejletlen, éretlen személyiséggel kötött házasság felbomlik, amikor a pár tagjai eltérő irányban kezdenek fejlődni. Például az egyik folyamatosan képezi magát, egyre feljebb megy a ranglétrán, a másik pedig csak stagnál. De klasszikus eset az is, amikor mondjuk egy nő bekerül egy vallási vagy ezoterikus közösségbe, és egyre fontosabb lesz számár a spiritualitás. A társa pedig ebben képtelen őt követni, sőt lenézi ezt az egész „zagyvaságot”. A két fél elvei között ekkor szinte áthidalhatatlan szakadék keletkezik. A férfi ebben az esetben szívesebben fog beszélgetni egy olyan nővel, aki nem jön állandóan „ezekkel a baromságokkal”.

 

  1. Otthon már nem érezheti magát hódító férfinak

Ha egy férfi otthon, a párja mellett nem érezheti magát hódító férfinak, mert mondjuk a felesége már nem tud felnézni rá, vagy nem hajlandó lefeküdni vele, akkor nagyon esélyes, hogy meg fogja keresni azt a nőt, aki még képes férfiként tekinteni rá. Elég egy párás tekintetű kolléganő, aki hajlandó egy kis flörtre, és máris belecsúsztak egy szeretői viszonyba.

 

szeresd_magadat.jpg

  1. A feleség elhanyagolja magát

Az, hogy milyen párod van, nagyon sok mindent elárul rólad. Voltál már olyan helyzetben, hogy szégyellted a párodat? Miért tetted ezt? Zavaróan viselkedett társaságban, nem nézett ki jól, felöntött a garatra? Nos, ugyanezt a szégyent éli meg egy férj is, ha a felesége elhanyagolja magát, elhízik, vagy többé már nem tud büszke lenni rá. Azért azt tegyük hozzá, hogy ha valaki a párján keresztül akarja megélni a büszkeséget, megerősíteni a nőiességét, férfiasságát, annak érdemes lenne szétnéznie az önbizalma körül.

 

  1. A férfi súlyos önbizalomhiánya

Van olyan eset is, amikor a férfi olyan súlyos önbizalomhiányban szenved, hogy a párja hiába töltögeti a szeretet-tartályát, az egy lyukas hordó, amiből egyre csak folyik ki a szeretet. Az ilyen férfi soha nem fogja azt érezni, hogy őt eléggé szeretik, tisztelik, megbecsülik, így mindent elkövet, hogy több helyről töltögesse a szükségleteit.

 

Remélem, árnyalódott a kép. Sajnos gyakran előfordul, hogy több ok is megjelenik egy-egy félrelépés mögött. Ha már sejtjük a félrelépés okát, akkor el lehet kezdeni gondolkodni a megoldáson is.

Ha szeretnél többet tudni arról, miért romlanak el a párkapcsolatok, kattints IDE!

Ha személyesen szeretnél beszélgetni a párkapcsolati problémáidról, kattints IDE!