Az örök szingli 7 ismertetőjele

Vannak ismerőseink, akikről biztosan tudhatjuk, hogy bármennyire is hajtogatják, hogy társat akarnak, soha nem fognak megházasodni vagy megállapodni valaki mellett. Hogy honnan tudjuk mindezt? Látjuk, hogy irreálisak az elvárásaik egy párkapcsolattal szemben. Amire ők vágynak, az csak a mesében létezik. Vagy mert a kisujjukat sem mozdítják azért, hogy társat találjanak.

szingli.jpg

1. Otthon ül, és várja az IGAZIT

Olyan ő, mint Csipkerózsika a mesében: várja, hogy a Hercege egyszer csak átverekszi magát a bozóton, és egy csókkal megszabadítja a boldogtalanságától. Azt hiszi, hogy a szerelemnek magától kell megtörténnie, mert ha azért egy kicsit is tenni kell, ha a  kisujját meg kell mozdítania érte, az azt jelenti, hogy ő nem elég értékes annyira, hogy az Igazi megküzdjön érte. A vágy nagyon egyszerű: jöjjön valaki, és akarjon végre engem. Ha nekem kell kelletnem magamat a társkereső piacon, az megalázó, szánalmas és közönséges. Ezen az áron inkább nem kell a szerelem!

 

2. Neki senki sem elég jó

Megfogadja az ezoterikus guruk tanácsát, és 896 pontos listát készít arról, milyen is legyen a párja. Egészen pontos, részletes elképzelése van arról, hogy ki kell neki, és egyetlen pici pontocskából sem hajlandó engedni. Különösen abból nem, hogy az ő 160 centijéhez minimum egy 190 cm feletti pasi illik. Mert csak úgy lehet rá felnézni. És persze legyen 3 diplomája, öt felsőfokú nyelvvizsgája, keressen havi egymilliót, és hozza le neki a csillagokat az égről. Mindehhez még öntudatosan hozzáteszi: mindezt én is meg tudom adni neki, így aztán elvárhatom, hogy minőségi partnerem legyen. Természetesen egy ennyire tökéletes emberhez csak egy tökéletes partner passzol...

 

3. Első pillantásra eldől, hogy ő-e az Igazi

Szent meggyőződéssel vallja, hogy egyetlen pillanat alatt el tudja dönteni, hogy összeillik-e ezzel a vadidegen ellenkező neművel vagy sem. Ha két másodperc alatt nincs meg az a bizonyos szikra, ha nem gyúl lángra a szíve, és nem szólalnak meg a fanfárok, a másik mehet is a levesbe. Hisz abban, hogy mindenki számára egyetlen Igazi van, akivel egyetlen szempillantás alatt felismerik egymást. Ha ez a mítosz igaz lenne, a házasságok, kapcsolatok fele nem jött volna létre. Mert vannak olyan kapcsolatok és személyiségtípusok, akik lassan nyílnak ki, és az igazi szépségük óvatosan bontakozik ki. Aki a szerelem első látásra nevű mítoszban hisz, az kiváló kapcsolatoktól foszthatja meg magát. Természetesen létezik olyan, hogy két ember első pillantásra óriási vonzerőt érez egymás iránt, de ez nem jelenti azt, hogy a szerelem csak ezen az úton bontakozhat ki.

szikra_1.jpg

4. Nincs ideje egy kapcsolatra

Az örök szingli következő típusának egyetlen perc ideje sincs arra, hogy ismerkedjen. Ő azt szeretné, hogy a szerelem előre csomagoltan landoljon a postaládájában, és az ismerkedés még egy órát se vegyen el a drága idejéből. Mert dolgozik, még képzi magát, rengeteg barátja és programja van, nem ér ő rá arra, hogy időt, energiát fektessen az ismerkedésbe, arról pedig ne is beszéljünk, hogy mi van akkor, ha fölöslegesen pazarolta az idejét, figyelmét egy arra méltatlan (selejtes) emberre.

 

5. Képtelen bárkit is közel engedni magához

Szent meggyőződése, hogy a másik nem és a párkapcsolatban lét is rendkívül veszélyes. (Mondjuk ebben nem téved nagyot, de ő ettől extrém módon fél.) Egy érzelmileg meghitt viszonyban valóban mindig fennáll a sérülés veszélye, de nem létezik intimitás, érzelmi közelség kockázat nélkül. Ez egészen egyszerűen nem megy. Csakhogy az örök szingli ezen típusát már annyi sérelem, fájdalom, bántás érte közeli kapcsolatban, hogy köszöni szépen, ő ebből inkább nem kér. Az a nehéz ebben, hogy ez a döntése egyáltalán nem tudatos. Fennen hangoztatja, hogy szeretne társat, tesz is érte, de tudattalanul mindent elkövet, hogy ez ne valósulhasson meg.

 

6. Csúnyának, szerethetetlennek érzi magát

Meg van győződve róla, hogy ő nem elég szép, vékony, magas, okos, kedves, nőies/férfias ahhoz, hogy bárkinek is kelljen. Neki előbb még le kell fogynia, izmosabbá, feszesebbé kell válnia, és még szereznie kell néhány végzettséget, hogy elég legyen. Bár rengeteget próbálkozik a társkereséssel, süt róla az önbecsülés hiánya, ami görcsössé, sérülékennyé, sértődékennyé teszi, és egyáltalán nem segíti hozzá vágyott célja eléréséhez.

romantika.jpg

7. Az Igazitól várja a Tökéletes Boldogságot

Majd ha eljön az Igazi, az lesz maga a tökély. Összesimulunk, és kézen fogva elsétálunk az alkonyatba. Az Igazival mindenben tökéletesen passzolni fogunk, ugyanazt akarjuk, és az Igazi naponta 52 órában figyel majd rám. És ebben a nagy figyelésben az Igazi soha nem fog elfáradni, mert annyira fog szeretni engem. Sajnos ilyen még a mesékben sem létezik. És amikor az örök szingli ezen típusa szembesül azzal, hogy az ő Igazinak hitt Gézája romantikus filmek helyett meccset nézne, és nem hogy 52 órát, de 52 percet sem bír rá egyhuzamban figyelni, akkor kétségbeesve állapítja meg, hogy "Géza, becsaptál engem, nem te vagy az Igazi!". És keres tovább, mert egy olyan fajta összeolvadásra, nagy egységre vágyik a párkapcsolatban, amilyen összeolvadás két felnőtt ember között nem létezik.

A sor persze még folytatható, mert millió oka lehet annak, hogy egy hosszú ideje társat kereső ember miért nem talál párra. A vakszerencsének ehhez sajnos ritkán van köze. A jó hír az, hogy önismerettel, az önbecsülés fejlesztésével az okok jó része feloldódik. Ha bármelyik pontban magadra ismertél, hidd el, hogy még nincs veszve minden! Tudatos önismereti munkával jelentősen felgyorsíthatod a társkeresés végtelenbe nyúló időszakát.

Nézd meg, hogyan segíthetek neked!