9 dolog, amivel tönkreteheted a párkapcsolatodat

Sajnos nagyon sok olyan párkapcsolatot látok, amelyben a felek szeretik egymást, mégis képtelenek békésen együtt élni. Tehetetlenül tárják szét a kezüket, és nem értik, mi romlott el. Íme, egy lista, amivel hónapok alatt pokollá tudják tenni egymás életét.

 parkapcsolat3.jpg

Ne költözz el otthonról, és engedd, hogy anyukád beleszóljon az életedbe!

Ha együtt laktok a szülőkkel, nagyon-nagyon nehéz megteremteni a harmóniát. Nekik mindig is gyerekek maradtok, akiket irányítani kell, hiszen a szemükben minden cselekedetek az éretlenségeteket tükrözi, és szeretnének megkímélni benneteket a tévedésektől. Mindenbe bele fognak szólni, akár akarjátok, akár nem. Nehezíti a helyzetet, ha a fiatal felnőtt nem vált még le a szülőjéről, és mindenben kikéri a véleményét. Inkább az anyukájával beszél meg mindent, és nem a párjával. Így a partner kiszorul a saját párkapcsolatából. Különösen nehéz helyzetben vannak azok, akik kisgyereket nevelnek, és anyuka szépen lassan visszaszivárog az életükbe, mert ő vigyáz az unokára.

 

Ha bánt valami, ne mondd meg azonnal, hanem gyűjtögesd magadban a sérelmeidet, majd engedd, hogy egy apróság miatt kirobbanjon belőled az egész!

 A partner ilyenkor nem is érti, hogy egy ilyen apróság miatt miért kell így kiakadni, és elintézi a dolgot azzal, hogy már megint hisztis vagy, képtelenség veled kijönni.

 

Kritizáld a másikat! Úgyis mindent te tudsz jobban!

 Ha folyton csak a rosszat látod meg a másikban, és ezt azonnal szóvá is teszed, nagyon hatásosan ásod alá a társad önbecsülését, és pár hónap alatt el tudod mérgesíteni a viszonyotokat. Ha a társad megérti, hogy te mennyire rossznak, csúnyának, butának, szerencsétlennek találod őt, lehet, hogy keres valakit, aki még képes párás tekintettel nézni rá.

marriage-conflict.jpg 

Állj rajta bosszút, ha nem az van, amit te akarsz!

 Talán ez a legtutibb módszer egy párkapcsolat kinyírására. Az már önmagában is bosszantó, ha mindig mindennek úgy kell történnie, ahogy te akarod, de ha még bosszút is állsz azért, mert ez nem mindig sikerül, ez olyan vendettát indít el, hogy azt a szicíliaiak is megirigyelhetik. Ha így vágod tönkre a párkapcsolatodat, olyan csúnya válás vár rád, hogy még a napot is el fogod átkozni, amikor a párodat megismerted.

 

Egy vita során hánytorgasd fel a párod minden bűnét!

Lehetőleg tíz-húsz évre visszamenőleg. Az igazán profik erről naplót is vezetnek, és időnként átlapozzák, hogy jól észben tudják tartani, és bármikor előránthassák egy vita során.

 

Dolgozz annyit, hogy esélyetek se legyen találkozni!

 Ez szintén nagyon hatásos eszköz. A párkapcsolat olyan, mint egy több ezer részes filmsorozat. Naponta új részekkel, ha van időtök, energiátok beszélgetni, megosztani egymással a napi történéseket, érzéseket, gondokat. Ám ha az egyik fél, „lekapcsolja az adást”, vagyis nincs jelen a család életében, mert örökké dolgozik, akkor egy idő után két idegen lakótárs él majd egy fedél alatt.

 magany2.jpg

Néhány hónapig, évig ne engedd az ágyadba!

Ezt a nők szeretik csinálni. Leggyakrabban szülés után indul meg ez a folyamat. Számtalan oka lehet annak, ha egy nő már nem kívánja a szexet a párjával. De ha ezt nem beszélik meg, akkor az egyik fél egészen biztosan másutt keresi meg az intimitást.

 

Egyáltalán ne mutasd ki a szeretetedet! Attól csak elbízza magát.

Többnyire férfiakra jellemző technika. Úgy gondolják, mint az egyszeri székely. „Az esküvőn már megmondtam, hogy szeretlek, ha változik valami, majd szólok.” A legtöbb nő viszont imádja hallani, hogy szeretik. Ha ezt otthon nem kapja meg, akkor az első adandó alkalommal belehullik egy olyan férfi karjaiba, aki hajlandó istennőként imádni őt.

 magany3.jpg

 

Engedelmeskedj neki mindenben!

 

Lehetőleg egyáltalán ne legyen saját véleményed! Így messzire elkerülitek a konfliktusokat, nem lesznek hangos vitáitok, viszont egy idő után már beszélgetni se fogtok, hiszen a párod úgyis azt csinál, amit akar. Te pedig egyre inkább lábtörlőnek fogod érezni magad, és úgy is fog bánni veled, hiszen tudja, hogy veled bármit meg lehet tenni, úgysem tiltakozol, és elhagyni sem fogod. Már rég megértette veled, hogy egy ilyen szerencsétlen lúzer úgysem kell senkinek.

 

Szerintem nincs olyan pár, aki a fentiek közül egyet-egyet el ne követne.  Ha szeretnél változtatni a rossz beidegződéseken, vagy szeretnéd átlátni, hogy mi romlott el köztetek, gyere el a Miért romlik el egy párkapcsolat című előadássorozatra, vagy egy párkapcsolati coachingra!