5 dolog, ami vonzóvá tesz egy nőt – és semmi köze a külsőhöz

 A legtöbb nő azt gondolja, hogy a vonzó nőnek lenni egyet jelent azzal, hogy legyünk vékonyak, mellben erősek, szépen sminkeltek és csinosan öltözöttek, mert ez számít a férfiaknak. Persze, fontos, hogy csinosak legyünk, de a vonzó külsőn kívül van még jó néhány dolog, ami egy férfit alaposan le tud nyűgözni és meg tud szédíteni. Ha nem erősségünk a külsőnk, azért még ne ássuk el magunkat!

vonzo_no.jpg 

Szerintem aki egyszer is végigsétált már szingliként egy városi utcáján úgy, hogy nagy magányában stírölte a szembejövőket, akkor biztos, hogy megfogalmazódott benne a következő gondolat: „Hogy lehet, hogy annak a csajnak van pasija, pedig sokkal rosszabbul néz ki nálam?” Ilyenkor persze dühöng az ember, hogy igazságtalan az élet. De el lehet gondolkodni azon is, hogy mit tudhat az a nő, ha a nem túl vonzó külseje ellenére egy férfi mégis vonzónak találta.

Segítő szakemberként sokat beszélgetek férfi kliensekkel is. Soha nem tagadják, hogy fontos a külső, de utána általában rögtön hozzá is teszik, hogy „de nem minden”. Hogy a belső tulajdonságok legalább olyan fontosak. Nézzük, miket szoktak említeni!

 

1. Kedvesség

 

Klisének tűnik, de elég ritka manapság a kedvesség. Elég csak bemenni egy boltba, vagy felszállni egy közlekedési eszközre. Fancsali, szomorú arcok, megfáradt tekintetek néznek vissza. Igazán üdítő, ha egyszer-egyszer találkozunk egy-egy derűs, mosolygós arccal. Kutatások eredményei bizonyítják, hogy a férfiak jobban vonzódnak a mosolygós nőkhöz mint szomorú, kedvetlen, mogorva társaikhoz. Egy természetes, őszinte mosoly azt az üzenetet küldi, hogy „rendben vagyok”, „optimistán tekintek a világra”. Nem kell tehát babaarcúnak lenni ahhoz, hogy felhívd magadra egy férfi figyelmét. Bőven elég, ha őszintén rámosolyogsz.

vonzo_no2.jpg 

 

2. Pozitivitás és egy jó adag humorérzék

 

A legjobb kapcsolatok arról ismerhetők fel, hogy a felek gyakran nevetnek együtt. Nem kell bohócnak vagy stand up komikusnak lenned ahhoz, hogy ezt elérd. Elegendő, ha jól vág az agyad, ha fel van vágva a nyelved, ha felismered a helyzetben rejlő humort. (Figyelem, a bántó, tréfának álcázott mondatok nem a jó humorérzékről árulkodnak!) A legtöbb férfi már attól boldog, ha egy nő jókat kacarászik a humorán.

Ahhoz, hogy jókedvűek, mosolygósak legyünk, az kell, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. És a boldogság vonzóvá tesz!

 

3. Legyen szenvedélyed!

 

Na nem a piára és a spanglira gondolok, hanem olyan elfoglaltságra, amelyet igazi szenvedéllyel szeretsz és gyakorolsz. Rajonghatsz a munkádért, a hobbidért, egy szerzőért, filmért, bármiért, ami igazán érdekel. Ha felcsillan a szemed, és látszik rajtad a lelkesedés, a boldogság, az felvillanyozza a másikat is.

 vonzo_no3.jpg

 

4. Magabiztosság

 

Nincs szebb egy magabiztos nőnél, aki meri önmagát adni! Sajnos sok nőnek van egy elképzelése arról, hogy szerintük mi kell egy férfinek, és megpróbálnak olyanná válni. Csakhogy abban a pillanatban, amikor elkezdünk tettetni, színjátékot játszunk, és azonnal kilóg a lóláb. Disszonáns lesz minden mondatunk, mozdulatunk, mosolyunk. Nem a harmónia, hanem valami groteszk erőlködés, görcsösség fog sugározni rólunk. Merd hát adni önmagadat! Hidd el, úgy vagy szép és jó, ahogy vagy!

 

5. Elégedett a saját nőiességével

 

Sajnos a média eláraszt minket azzal, hogy milyennek kell lennie „a” jó nőnek. A nők 98%-a pedig messze áll ettől az ideális nőiességtől. Így aztán a nők nagy része állandóan azzal van elfoglalva, hogyan lehetne úgy nőies, ahogy azt az újságok, filmek, reklámok sugallják. Ennek pedig ugyanaz az eredménye, amiről az előző pontban írtam: groteszk erőlködés. Minél hamarabb megbékélsz a saját nőiességeddel, annál hamarabb válsz vonzó partnerré egy férfi számára. A harmónia, a belső békesség tesz gyönyörűvé.

 nyaralas3.jpg

Ha összegezni kellene, hogy mi tesz vonzóvá egy nőt, azt mondanám, hogy valamiféle belső harmónia, magabiztosság és derű. Ezt pedig nem lehetetlen elérni, csak némi belső munka szükséges hozzá.

Ha szeretnél dolgozni ezen a belső derűn, itt találsz segítséget.