10 jel, hogy a pasi még nem áll készen a kapcsolatra

 Mindannyian nagy reményekkel vágunk bele minden új kapcsolatunkba. Tele vagyunk várakozással, nem egyszer komoly elvárásokkal azzal kapcsolatban, hogyan kellene viselkednie az új társunknak. Néha beteljesülnek a reményeink, néha nem. Vannak azonban jelek, amelyekből megsejthetjük, ha az új partnerünk még nem áll készen egy új, szorosabb kapcsolatra.

 elfogadas.jpg

  1. Nem tesz erőfeszítéseket a kapcsolatért

A párkapcsolat olyan mint egy növény: ahhoz, hogy fejlődjön, növekedjen, gondozni, ápolni kell, hogy megadja azt a biztonságot, közelséget, amire vágyunk. Ha azt tapasztalod, hogy a társad nem tesz erőfeszítéseket azért, hogy a kapcsolat fejlődjön, ha neki elég kéthetente egyszer találkozni, ha sorozatban lemondja a találkákat, akkor még nincs kész egy új és tartós párkapcsolatra.

 

  1. Jobban szeret kapni, mint adni

Nem igazán hajlandó semmiféle áldozatot hozni a kapcsolatért. Például nem hajlandó még néha-néha sem lemondani a saját hobbijáról azért, hogy egy hétvégét veled töltsön, viszont elvárja, hogy te igazodj az ő időbeosztásához. A saját élete, a saját programjai fontosabbak neki mint a veled való kapcsolat.

 

  1. Korábban nem voltak komolyabb, hosszabb kapcsolatai

Ha megkéred, hogy meséljen a korábbi kapcsolatairól, csak hímez-hámoz, jobb esetben kerek-perec bevallja, hogy pár hónapos kapcsolatoknál még nem jutott tovább. És ennek persze mindig a korábbi partnerei voltak az okai, vagy azt állítja, hogy nem találta meg bennük az igazit. Ez egy komoly vészcsengő! Ha a múltban nem volt képes hosszabb távon elköteleződni, kicsi az esélye, hogy ez éppen melletted fog megtörténni.

intimitaskerulo.jpg 

  1. Nehezen megfogható

Olyan mint a hal: folyton kicsúszik a kezeid közül. Megígéri, hogy jön, de órákat késik, vagy órák múlva közli, hogy bocs, közbejött valami elképesztően halaszthatatlanul fontos. Mindemellett persze biztosít arról, hogy mennyire fontos vagy neki, csak a tettei ezt valahogy folyton megcáfolják. Ne vegyél mérget az ígéreteire! Rengeteg csalódás és bosszúság vár rád mellette. Ne legyenek illúzióid: számára az adott szó nem szentség. Bármennyit is bosszankodsz, akárhányszor mondod el neki, hogy ez mennyire bántó számodra, kicsi az esélye, hogy változtatni fog a viselkedésén.

 

  1. Állandóan megsértődik

Ha bármit is szóvá teszel neki azonnal megsértődik, és közli, hogy neked semmi sem elég, és egyébként is „mit hisztizel?”. Érdemes felfigyelni, ha a „hiszti” szó elhagyja a száját, ugyanis ő így aposztrofál minden megnyilvánulásodat, ami arra irányul, hogy neked valami nem tetszik az ő viselkedésében. Egy pillanatra sem hajlandó elgondolkodni azon, hogy valamit esetleg máshogy csinálhatna. Bármit is tett, akkor is te vagy a hibás, mert alaptalanul hisztizel.

 

  1. Nem akar találkozni a barátaiddal és a családoddal

Számára a közeli hozzátartozóiddal való találkozás azt jelenti, hogy ez már egy szorosabb kapcsolat, ő pedig nem akar elköteleződni. Mindent el is követ, hogy kibújjon a találkozások alól.

 

magany.jpg

  1. Számára egy szoros párkapcsolat az ördögtől való

Erősen házasságellenes, és órákig tud mesélni a szülei, barátai, rokonai elfuserált házasságáról. Számára elképzelhetetlen, hogy egy elkötelezett kapcsolat jó is lehet. Neki ez a szabadság totális elvesztését, önmaga feladását jelenti.

 

  1. Nem igazán bízik másokban

Nem bízik másokban, és azt vallja, hogy párkapcsolatban lenni nagyon veszélyes, mert könnyen megsérülhet, és a társa bármikor elárulhatja, megcsalhatja őt. Éppen ezért nagyon nehezen nyílik meg, az érzelmekkel teli helyzeteket kikerüli, elüti egy viccel.

 

  1. Számára a legfőbb érték a szabadság

Na, nem azért, mintha annyira liberális volna, vagy áthatotta volna a francia forradalom szellemisége. Mások szabadsága nem annyira fontos neki mint a sajátja. Mindent elkövet, hogy megtartsa a függetlenségét. Nem költözik hozzád, ha programot terveztek, a műsorváltoztatás jogát az utolsó pillanatig fenntartja, és ha számára túl szorossá válna a kapcsolatotok, akkorát lök rajtad, hogy a fal adja a másikat.

 

Félreértés ne essék: ezek az emberek nem gonoszak, csak sebzettek. Nem ítéletre, hanem segítségre van szükségük. De fontos tudnod: ezt a segítséget nem te fogod megadni neki. Azzal tudsz segíteni rajta, ha rábeszéled: keressen egy segítő szakembert. Sajnos erre a legritkább esetben hajlandók, mert egyáltalán nem érzik, hogy bármi probléma lenne velük.

Olvass tovább!

További olvasnivalót a honlapomon vagy a facebook oldalamon találsz.