Kapcsolat Suli

2018.ápr.05.
Írta: Mokaszin13

5 tipp a szakítás utáni felépüléshez

Amikor egy érzelmileg fontos kapcsolatunk véget ér, az épp olyan gyászreakciót vált ki belőlünk, mint egy haláleset. Valami végérvényesen véget ért, vissza nem hozható. Egyedül maradtunk a "nem vagyok elég jó" kínzó gondolatával, és kénytelenek vagyunk újra tervezni a jövőnket. Van azonban néhány hatékony eszköz, ami segíthet a túlélésben és a felépülésben.

maganyos5.jpg

Tovább
Címkék: szakítás, krízis

5 intő jel, amire mindenképp figyelj oda az első randin!

Az első randitól a legtöbb társkereső azt várja, hogy fellobbanjon az a bizonyos szikra. Amikor pedig ez megjelenik, ész nélkül vetik magukat egy vadidegen ember karjaiba. Pedig nem ártana az első randit egy kis józan megfigyeléssel társítani. Íme öt szempont, amire nem árt odafigyelni, ha tartós, biztonságos párkapcsolatot keresel.

Tovább

10 ismerkedési ötlet 40 feletti társkeresőknek

Sokan vannak, akik egy válás, szakítás után szeretnének új társat találni, de irtóznak az online randizás gondolatától is. Ugyanakkor ötletük sincs, hol találhatnának egy szimpatikus idegent, akivel új életet kezdhetnének. Íme, néhány kifejezetten offline tipp az ismerkedéshez.

par9.jpg

Tovább

5+1 tipp a 40 feletti társkereséshez

A 40 feletti társkeresők gyakran reménytelennek látják a helyzetüket. Ezer éve nem randiztak, fogalmuk sincs, hol lehet ismerkedni, és hol találják meg a saját korosztályukba tartozó társkeresőket. És persze tele vannak félelmekkel: 40 fölött akad még normális férfi/nő, aki nem házas? Mit fognak szólni a gyerekeim/az ő gyerekei? Sajnos ezek a félelmek sokakat visszatartanak attól, hogy tudatosan elkezdjenek társat keresni. Pedig a helyzet nem reménytelen, csak tudatos idő és energia befektetést igényel.

40_feletti_no.jpg

Tovább

8 tipp a betartható újévi fogadalmakhoz

Az új év beköszönte mindig remek alkalom arra, hogy elhatározzuk: változtatunk az életünkön. Csakhogy nem mindegy, mit és miért fogadunk meg. Az elhamarkodott, végig sem gondolt fogadalmak eleve kudarcra vannak ítélve, és január végén lemondóan legyintünk: "Á, tök béna vagyok. Nekem semmi se sikerül." Ezzel megerősítjük azt, hogy lusták, bénák, tehetetlenek vagyunk, és beletörődünk abba, hogy a szokásos, boldogtalan mederben csordogáljon az életünk. Pedig a fogadalom éppen arra szolgált volna, hogy ebből a helyzetből kikerüljünk.

celok2.jpg

Tovább
Címkék: célok, változás

Így oldd meg a pároddal a megoldhatatlan konfliktusokat!

Minden párkapcsolatban vannak olyan konfliktusok, amelyek megoldhatatlannak tűnnek. Például az egyik fel akar gyereket, a másik nem. A nő rendmániás, a férfi szétdobálja a zoknikat. Megannyi konfliktus, amelyen rendszeresen fennakadunk, és úgy tűnik, ezekre nincs megoldás. Pedig van!

mentoov.jpg

Tovább

Ami a szerelmet felébreszti

A szerelem évezredek óta nagy titok. Boncolgatták a költők, cincálták a pszichológusok, de arra a kérdésre, hogy miért és miért pont az adott emberrel esünk szerelembe, még nem találták meg a választ. Találtak viszont a kutatók egy kérdéssort, ami igen rövid idő alatt elmélyíti a kapcsolatot két ember között, és akár a szerelembe esést is előidézheti. Ha továbbgondoljuk a dolgot, akkor még arra is jó lehet, hogy az ellaposodó kapcsolatban felélessze a szerelmet.

szerelem4.jpg

Tovább

Ostoba randizási szabályok, amelyek a legszebben induló kapcsolatot is tönkreteszik

A női magazinok és online portálok tele vannak "okos" tanácsokkal arra vonatkozóan, hogyan kell egy lánynak viselkednie az ismerkedés első szakaszában. Szabályok, tiltások, megkötések: mit szabad egy lánynak, és mit nem. Azt gondolom, a többségük úgy hülyeség, ahogy van, és még a legígéretesebben induló kapcsolatot is tönkreteszi, ha a lány tartja magát ezekhez.

randi10.jpg

A legtöbb tanács arról szól, hogy a lánynak nem szabad kezdeményeznie, mert ez a fiú dolga.

1.Online randifelületen csak a fiú írhat először. - Könyörgöm! Ha lányként fent vagy egy randioldalon, ráadásul még fizetsz is ezért a szolgáltatásért, akkor mi a fészkes fenéért ne írhatnál egy fiúnak? Hisz azért vagy ott, hogy ismerkedj. Ez nem a fonó, ahol addig bámulod a fickót, amíg visszanéz! A "megbököm" funkciónak sem látom értelmét. Nem tisztább, ha írsz neki, hogy "Hahó, szimpatikus vagy. Van kedved beszélgetni?" Legfeljebb nem válaszol, és nem fecsérled az idődet arra, hogy nézegeted a regisztrációs lapját.

2. Ki kell várni, hogy a levelezés során a fiú hívjon randira. Azt gondolom, semmi értelme hosszasan levelezni egy online ismerkedős oldalon. Mindenki azt ír, amit akar. A hosszas levelezés során kialakul egy idilli képed a másikról, majd amikor először találkoztok, ez a kép rendszerint összeomlik, és elkezdheted megrajzolni a másikról a kicsit reálisabb képet. Akkor nem egyszerűbb azt mondani, hogy "Figyelj, nem vagyok híve a hosszas levelezésnek. Mit szólnál egy személyes találkozóhoz?"

3. A 3 randi szabály - vagyis a harmadik randin illik lefeküdni a pasival, különben szűzkurvának fog tartani, vagy azt hiszi, hogy csak kéreted magad, és lelép. Igen, vannak pasik, akik tényleg arra utaznak, hogy a lehető legtöbb skalpot begyűjtsék a lehető legrövidebb idő alatt. Ha ez neked belefér, ám legyen. Ha viszont hosszabb, tartósabb kapcsolatra vágysz, miért is kellene a harmadik randin lefeküdnöd egy még mindig idegen pasival? Különösen akkor, ha te úgy érzed, hogy még nem tartasz ott érzelmileg, hogy ezt örömmel megtedd. Tényleg azzal akarsz megtartani valakit, hogy megerőszakolod az érzéseidet, és inkább akarsz megfelelni neki mint magadnak?

4. A lány nem mondhatja ki először, hogy "szeretlek", mert akkor a pasi elmenekül. Nagyon sok lány fél attól, hogy őszintén kifejezze az érzéseit, mert ettől sebezhetőnek, kiszolgáltatottnak érzi magát. Valójában nem tévednek nagyot. Ha kifejezem az érzéseimet, valóban sebezhetővé válok. De érzelmek területén kockázat nélkül nincs nyereség. Ha nem mutatom meg a fiúnak, hogy fontos nekem, szeretnék vele hosszabb távú kapcsolatot kialakítani, akkor honnan fogja tudni? Különösen akkor, ha a félem és a szabályok miatt hidegen, távolságtartóan viselkedek? Ha soha nem hívom fel, csak órák múlva válaszolok az üzeneteire (nehogy azt higgye, hogy fontos nekem!), akkor - mily meglepő! - tényleg azt fogja hinni, hogy nem is fontos nekem. És csodálkozhatok, bosszankodhatok, hogy "ezek a mai pasik egyáltalán nem kitartóak, ha egy nő meghódításáról van szó." Miért is lenne kitartó, ha minden megnyilvánulásom azt üzeni, hogy "nem vagy elég fontos"? A másik csak ahhoz tud kapcsolódni, amit kifelé mutatok. A belső, eltitkolt érzéseimet soha nem fogja kitalálni!

remenytelen_szerelem2_1.jpg

Ezek az ostoba szabályok leginkább arról szólnak, hogy mutasd magad másnak, mint ami vagy és amit érzel. Légy hűvös, távolságtartó, bevehetetlen vár, mert a férfiak azt szeretik. Lehet, hogy vannak ilyen pasik, de a többség inkább kedves, barátságos, az érzéseit a megfelelő módon kifejezni tudó nőre vágyik. Nem egy jégkirálynőre.

Félre ne érts! Nem arra biztatlak, hogy minden előzmény nélkül áraszd el a pasit az érzelmeiddel! Az ismerkedés egy lassú, finom tánc. Ha te lépsz, akkor én is lépek feléd. Lehetőleg mindig ugyanakkorát, mert akkor nem lesz félelmetes, hogy túl közel jössz. Ahogy a róka mondja a Kis hercegben: "Minden áldott nap egy kicsit közelebb ülhetsz..." De ez türelemjáték: idő, kitartás, energia kell hozzá. Ahogy a róka mondja: "Az emberek nem érnek rá, hogy bármit is megismerjenek. Csupa kész holmit vásárolnak a kereskedőknél. De mivel barátkereskedők nem léteznek, az embereknek nincsenek is barátaik." Az ismerkedéshez, egy párkapcsolat kialakításához ugyanígy idő és türelem kell. És kellek hozzá én is az érzéseimmel, tetteimmel.

 Ha elakadtál valahol a társkeresés során, nézd meg, hogyan segíthetek neked!