Az online randizás 7 szabálya

Sokan nagyon nehezen szánják rá magukat arra, hogy online társkeresőkön próbáljanak szerencsét. Aztán ha meg is próbálják, néhány esetlen randi után csalódottan fordítanak hátat az online társkeresőknek. Pedig kár az egyik legfontosabb társkeresőtípust kilőni azért, mert nem vagyunk képesek rendeltetésszerűen használni.

romance.jpg

 Az online társkeresésnek megvannak a maga szabályai, amelyeket érdemes megismerni, még mielőtt regisztrálunk valamelyik honlapon.

1. Egy kép többet mond ezer szónál

Ha nem teszel fel fényképet magadról, nagyon kevés levelet fogsz kapni. Bármilyen érdekesnek tűnsz is a reglapod alapján, a férfiak mindenképpen azt fogják kérni, hogy küldjél magadról képet. Érdemes kifejezetten erre az alkalomra fényképet készíttetni magadról egy profi fotóssal. Hidd el, megéri a befektetés! Legyél csinos, szolid sminkkel, hangsúlyozd az előnyös vonásaidat! Sem az igazolványkép, sem a bikinis kép nem alkalmas arra, hogy komoly kapcsolatot találj.

 

2. Legyél tisztában azzal, hogy milyen partnert keresel!

Mielőtt belevágnál az online randizásba, gondold végig, hogy kit keresel és milyen célból. Nagyon másfajta embertípust kell keresned, ha egyéjszakás kalandra vágysz, vagy ha hosszú távú komoly kapcsolatban reménykedsz. Ha végiggondoltad a céljaidat, akkor ezeket a paramétereket tüntesd is fel a regisztrációs lapodon.

És ebből ne engedj! Persze azt azért érdemes megvizsgálni előtte, hogy mennyire reálisak az elvárásaid. Ha egy átlagos külsejű nő vagy, ne egy Brad Pitt-et keressél! Bár ő most éppen ismét szingli…

romance2.jpg

3. Személyes találkozás

Nem érdemes sokáig online módon tartani a kapcsolatot. Sok olyan történetet hallottam, hogy hetekig, hónapokig leveleztek, mindkét félben bimbózni kezdtek az (alaptalan) vágyak, aztán találkoztak, és az első két percben rájöttek, hogy nem egymást keresik. Szóval néhány levélváltás, aztán próbáljatok meg minél előbb találkozni, mert a személyes találkozó első két percében sok minden kiderül.

 

4. Biztonság mindenek előtt!

Az első e-mailekben és telefonbeszélgetésekben ne legyél túl személyes, mert az első találkán erősen megváltozhat a véleményed. Fontos, hogy figyelj a biztonságodra! Ne add meg a telefonszámodat, hanem ragaszkodj hozzá, hogy te hívhasd a másikat. A randit mindig!!! nyilvános helyre beszéld meg, és bármilyen szimpatikus is az illető, ne engedd, hogy hazavigyen kocsival! Ugye nem kell elmondanom, hogy miért? Mielőtt ismeretlennel randizol, feltétlenül szólj legalább egy barátodnak arról, hogy hová mentél és kivel.

 romance1.jpg

5. Második esély mindenkinek jár

Ne add fel, ha az első randin nem pattan ki az a bizonyos szikra. Ha egy kicsit is szimpatikus az illető, akkor adj neki egy második esélyt! A fizikai vonzalom megjöhet a második, harmadik alkalommal, és kiderülhet, hogy valóságos kincs az elsőre borzalmasan unalmasnak tűnő pasi.

 

6. Legyél őszinte, de udvarias!

Ha nem tetszik az illető, akkor már az első randi végén mondd meg neki kedvesen, hogy nem őt keresed. Ha ez túl nehéznek tűnik, akkor legkésőbb másnap írd meg neki e-mailben. Ne áltasd a másikat, de ne is legyél durva!

 

7. Ne vedd személyes sértésnek, ha a másik elutasít!

Ennek általában semmi köze a személyedhez. Lehet, hogy az illető még nem tette túl magát egy szakításon, váláson, nem a te alkatodat, személyiségedet keresi. Attól, hogy valaki nem téged választ, még igenis nagyszerű ember és NŐ/FÉRFI vagy!

Nézd meg, hogyan segíthetek neked!

Címkék: társkeresés